Pyetjet e bëra më shpesh - Regjistrimi i jahteve BVI

A mund të aplikojë ndonjë shtetas për regjistrimin e jahteve BVI?

Regjistrimet e anijeve BVI janë në dispozicion si për individët ashtu edhe për bizneset që bien në kategoritë e mëposhtme:

  • Mbretëria e Bashkuar
  • Varësitë e Kurorës Britanike dhe territoret jashtë shtetit
  • Individë dhe biznese me regjistrime BVI
  • Komuniteti i Karaibeve
  • Organizata e Shteteve të Karaibeve Lindore
  • Një anëtar i Bashkimit Evropian (BE) ose i Zonës Ekonomike Evropiane (EEA)

Çfarë dokumentesh nevojiten për të regjistruar jahtin?

Kopja e pasaportës, dokumentet e formimit të kompanisë (nëse ka) Certifikata e Ndërtuesit, Kopja e Faturës së Shitjes, Certifikata e Aksioneve (nëse është e aplikueshme)

A mund të regjistrohem në Ishujt e Virgjër Britanikë si një qira tregtare ose bareboat?

Po, që nga bashkimi me Red Ensign Group në 2014, Ishujt e Virgjër Britanikë kanë bërë të mundur regjistrimin e një anijeje private, tregtare ose tregtare që mban flamurin e kuq të Mbretërisë së Bashkuar.

A pranoni dokumente në ndonjë gjuhë?

Dokumentet duhet te jene ne gjuhen angleze, ne rast te gjuhes tjeter mund t'i betim te perkthyera.

Sa është koha e parashikuar që do të duhet që jahti im të regjistrohet në BVI?

Një anije mund të regjistrohet me flamurin BVI, në 3 ditë pune, nëse të gjitha dokumentet janë dorëzuar saktë dhe fatura është paguar.

A ofroni Provizore?

Po. Anija mund të regjistrohet përkohësisht për 3 muaj.

Sa shpejt mund të jepni të përkohshmen?

Koha e përpunimit për një regjistrim të përkohshëm për një anije nën flamurin e Ishujve të Virgjër Britanikë (BVI) mund të ndryshojë në varësi të rrethanave specifike të regjistrimit dhe plotësisë dhe saktësisë së dokumentacionit të ofruar. Sidoqoftë, zakonisht, procesi i marrjes së një regjistrimi të përkohshëm për një anije me Regjistrin e Transportit BVI mund të zgjasë disa ditë.

Si duket dokumenti i regjistrimit?

Dokumenti është një Formular Ligjor në një Libër Blu me kopertinë të fortë.

Për sa kohë është i vlefshëm regjistrimi BVI?

Regjistrimi fillestar BCI për anijen e kënaqësisë është i vlefshëm për 1 vit dhe mund të rinovohet për 1, 3 ose 5 vjet (a) anija tregtare është e vlefshme për 1 vit dhe mund të rinovohet për 1 vit.

A nevojitet inspektimi?

Inspektimet nuk janë të nevojshme për varkën e regjistruar privatisht. Megjithatë, të gjitha anijet për të operuar komercialisht duhet të inspektohen dhe certifikohen.

A duhet të apostilohen letrat?

Po, dokumentet duhet të jenë të noterizuara ose të apostilluara.

Çfarë flamuri më duhet që të valoj në jahtin tim pasi të kryhet regjistrimi?

Pasi jahti juaj të regjistrohet nën flamurin e Ishujve të Virgjër Britanikë (BVI), do t'ju kërkohet të mbani flamurin BVI në anijen tuaj kur është në det. Flamuri njihet gjithashtu si "Flamuri i Territorit Britanik të Jashtëm"

A ka mundësi për të regjistruar një kajak/jet ski?

Ato mund të renditen si pjesë e pajisjeve të anijes.

A ndihmoni me licencën e MMSI?

Po, ne mund t'ju ndihmojmë me licencën e BVI MMSI.

Cilat mënyra pagese pranohen?

Ne pranojmë të gjitha mënyrat e pagesës.

Çfarë lloj licence kërkohet për të lundruar?

Varet nga funksionimi i varkës.

Si mund të ndryshohet pronari i një regjistrimi të vlefshëm BVI?

Duhet të përgatitet një faturë e re e shitjes për të ndryshuar pronësinë në letra.

Si mund ta anuloj regjistrimin aktual të BVI?

Procesi për çregjistrimin e një anijeje nga Regjistri i Transportit i Ishujve të Virgjër Britanikë (BVI) zakonisht përfshin disa hapa. Këtu janë hapat e përgjithshëm për çregjistrimin e një anijeje nga Regjistri i Transportit BVI:

  • Jepni njoftimin e çregjistrimit në Regjistrin e Transportit BVI. Kjo zakonisht mund të bëhet duke paraqitur një kërkesë me shkrim në regjistër.
  • Dorëzoni certifikatën e regjistrimit të anijes dhe çdo dokument tjetër përkatës, si certifikata e sigurisë, në Regjistrin e Transportit BVI.
  • Paguani çdo tarifë të zbatueshme për çregjistrimin, të tilla si tarifat administrative ose tarifat e papaguara.
  • Regjistri i Transportit BVI do të përpunojë kërkesën tuaj dhe do të çregjistrojë anijen tuaj.

Të gjitha Metodat e Pagesave Ndërkombëtare të Pranuara